Inspiration

NYHETER, TRENDER, TIPS & RÅD

Ett utvecklande konsultår för Mie

Mie Fendert är en av Vascaias konsulter inom förändringsledning och ledarutveckling. Här berättar Mie om jobbet och konsultåret 2023. Ett innehållsrikt år – från ledarskapsutveckling och coachning till meditation har stått på programmet.

Läs mer
Sverige tvåa på innovationstoppen

Innovation bidrar till utveckling och ekonomisk expansion. Glädjande nog finns Sverige i innovationstoppen internationellt sett. Visst, vi kan vara stolta, men vi ska även se till att fortsatt skapa rätt förutsättningar för innovation.

Läs mer
Vilka trender formar framtidens arbetsliv?

När vi spanar om framgångsfaktorer i kommande tider landar vi i begrepp som kunskap och kreativitet, flexibilitet och nätverkande liksom tankekapacitet och spetskompetens. Viktiga komponenter där konsultens roll både kan stärkas och förstärka.

Läs mer
Hybridarbetets vara eller icke vara

Att delvis jobba på distans och delvis på kontoret blev lösningen för många när pandemin slog till år 2020. Sedan dess har lärdomar och insikter om distansarbete infunnit sig. Även om flexibiliteten har många fördelar, finns även nackdelar och utmaningar att ta hänsyn till. Som alltid är det förstås högst individuellt vad som fungerar allra bäst, både för enskilda medarbetare och organisationen, men det är intressant att ta del av stora bolags slutsatser.

Läs mer
Ledarskap som gör skillnad i osäkra tider

I osäkra tider har du som ledare ett extra viktigt ansvar för att tänka strategiskt, säkra att handlingsplaner genomförs och att information når ut till medarbetare när de behöver känna trygghet. Ditt ledarskap kan göra stor skillnad.

Läs mer
Kom igång med innovationsarbetet

Låter det komplicerat att arbeta med innovationsutveckling? Det behöver det inte vara. Som med allt annat nytt gäller det bara att ta första steget. Med kunskap och träning är du sedan igång.

Läs mer

Vi rapporterar och inspirerar

På Vascaia följer vi löpande intressant utveckling inom våra arbetsområden. Ta del av senaste nytt, smarta tips, djuplodande fakta och lättsmält kuriosa – allt som kan inspirerar till att lyfta verksamheten och varumärket till nästa nivå. Vi lägger gärna och ofta det viktiga filtret hållbarhet på varje område och fråga.

Kontakta oss!

Har du frågor om vårt erbjudande? Önskar du mer information om våra delområden? Vill du veta mer om hur vi gör jobbet i praktiken och vilket resultat du kan förvänta dig? Hör av dig!
info@vascaia.se